Lidt om at løbe mod fattigdom

“Vi kender alle billederne af børnene. De er alle en del af vores fælles bevidsthed. De varierer i udtrykket, men budskabet er det samme. Det er en verden, der kan føles langt væk, når vi konfronteres med den midt i lørdagshyggen med kaffe og ostemadder. Lige der, midt i en bid mellemlagret ost, kan det være svært forholde sig til de grufulde realiteter. Øjeblikket efter er de væk igen og der snakkes i stedet om nedskæringer i den offentligt sektor og en stigning i huspriserne. Men selvom de måske forsvinder kortvarigt fra vores bevidsthed, når Kaare Quist skifter emne i TV Avisen, findes de stadigvæk derude. Også i vores bevidsthed. Rundt om i verden vokser 1 ud af 5 børn op i ekstrem fattigdom. Langt væk fra vores bløde leje af lyse nætter og lørdagsunderholdning. På lørdag står verdens lykkeligste land sammen om en god sag. På lørdag samler Danmark ind til fordel for fattigdom – og vi løber for noget større end os selv!”

IMG_7545
Løb mod fattigdom

Der findes måske lige så mange grunde til at snøre løbeskoene, som der findes løbere. Nogle løber fordi har lyst. Andre løber fordi de skal. Nogle løber fordi de finder en ro i løb. Andre løber fordi de leder efter noget til at bryde roen. Nogle løber for at blive lettere. Andre løber for at blive stærkere. Nogle løber i skoven. Andre løber i byen. Nogle løber langsomt. Andre løber hurtigt. Nogle løber i bare tæer. Andre løber i farvestrålende sko. Nogle løber lange ture. Andre løber korte ture. Nogle løber fra noget. Andre løber imod noget. Vi er vidt forskellige! Men alligevel ens. Vi har en, grundlæggende ting til fælles. En ting, der gør at vi instinktivt kan genkende hinanden på lang afstand. Genkende hinanden på trods af forskelle i alder, køn, hudfarve, religion, politisk overbevisning eller seksuel orientering. Vi løber! Det er enkelt og det er smukt. Løb. Vi løber fordi vi ikke kan lade være. Vi løber for noget større i os selv. Jeg løber fordi, at jeg ikke kan forestille mig ikke at løbe. Jeg løber for at blive en bedre version af mig selv. På lørdag snører jeg løbeskoene for at løbe for noget, der er langt større end mig selv. På lørdag løber jeg mod fattigdom og for Danmarks Indsamling 2016 sammen med en masse andre løbere over hele Danmark.

3c82eb_3f4f0fc2b9174be29ebc0a95a7618428.png_srz_p_210_209_75_22_0.50_1.20_0
Hechmann Running

Hechmann Running støtter i anledningen af Danmarks Indsamling 2016 med eventet “Løb mod fattigdom“. De har lavet et samarbejde med Mikkeller Running lavet et velgørenhedsløb på lørdag. Løbet i København foregår ved Warpigs Brewpub i Kødbyen kl. 11.00. Det er muligt at løbe alt fra 4-15 km. Der opfordres til, at hver løber donerer en 10´er pr. km man tilbagelægger. Samtidig opfordrer de løbere i hele landet til at donere deres løbetur til et godt formål denne dag. Konceptet er simpelt – ”Giv 10 kroner per kilometer du løber”.

Aalborg Runners støtter ligeledes op om denne gode sag. Vi har på lørdag fællestræning til Copenhagen Marathon 2016, som vi arrangerer i samarbejde med Sparta Atletik & Motion. Den oprindelige plan var, at vi løber 21 kilometer på lørdag til fællestræningen. Det er stadig planen, men i dagens anledning, har vi valgt at lave ruten som rundeløb (4,2 km.), så alle kan være med til at løbe for denne gode sag – uanset om du træner op til marathon eller bare har lyst til at løbe en tur sammen med en masse andre løbere. Konceptet er stadig simpelt – ”Giv 10 kroner per kilometer du løber”.

IMG_7546
AaRun

Hvad er det så for en god sag? Det er 10. gang, at der afholdes Danmarks Indsamling. I år sættes der fokus på de menneskelige konsekvenser, som ekstrem fattigdom fører med sig. Sammen med danskerne sættes der ind mod fattigdom gennem 12 konkrete projekter i 12 forskellige lande, som vil betyde en enorm indsats der, hvor behovet er størst. Børnedødelighed, borgerkrig og en tilværelse på flugt. Manglende adgang til drikkevand, lægehjælp og skoler. Sådan er vilkårene for millioner af familier, der lever i ekstrem fattigdom. Den slags fattigdom, der fører til sult, sygdom og fejlernæring for både børn og voksne i verdens mest udsatte områder. Den slags fattigdom, der udelukker mennesker fra fællesskaber og begrænser muligheden for at skabe udvikling – for den enkelte og hele samfund. På verdensplan lever 836 millioner mennesker i ekstrem fattigdom. Og det har enorme konsekvenser for de lande, hvor de bor. Det kan vi være med til at ændre på. Det skal vi være med til at ændre på. Jo flere vi står sammen, jo større en forskel kan vi gøre.

Så derfor kan jeg kun opfordre dig til at snøre dine løbesko på lørdag. Måske skal du alligevel ud og løbe på lørdag? Måske havde du planlagt en hviledag? Det betyder ikke så meget. På lørdag handler det ikke om at følge træningsplanen, men om at følge hjertet. Det handler om at stå sammen om et større formål. At gøre en forskel. På lørdag kan en enkelt kilometer gøre en kæmpe forskel. En kilometer, som ikke løbes for at sætte ny PR, forbedre iltoptagelsen eller træne intervaller. En kilometer, der løbes for at hjælpe et andet menneske. Den tanke kan jeg godt lide. En kilometer er godt. Flere kilometer er også godt. Du løber præcis det antal kilometer, som du har lyst til. Men løb! Vær med til at gøre en forskel.

dki_header_2016

Som sagt opfordrer Hechmann Running til at man donerer 10 kr. pr. kilometer man løber på lørdag. Rent praktisk skal beløbet indbetales via MobilePay til 1212 – skriv ”GYM MIK” i beskedfeltet. Så kan man nemlig følge med i, hvor meget, der er blevet løbet og samlet ind på en hjemmeside, som Danmarks Indsamling stiller til rådighed (link til hjemmeside følger senere).

Derudover må du gerne dele et billede fra din løbetur på Instagram med hashtag #løbmodfattigdom. Så deltager man i en konkurrence om spændende præmier. Blandt andet kan du vinde Hechmann Runnings løbetest til en værdi af 1300 kr.

Jeg håber, at rigtig mange af Jer har lyst til at deltage i denne begivenhed. Lørdag formiddag mødes løbere i Kødbyen i København og ved Egholm-færgen i Aalborg. Vi støtter allesammen op om det gode formål. Jeg håber du har lyst til at gøre det sammen. Sammen kan vi gøre en forskel!

Du er MEGET velkommen til at dele dette indlæg i dit netværk og opfordre til at dele det videre. Dermed kan vi nå så langt ud som muligt og tanken om at løbere over hele Danmark snører løbeskoene for et godt formål er jeg vild med. Det føles godt!

/Thomas

 

 

 


Skriv et svar