Lidt om Hechmann Running og en kold cola

“Solen bager ubarmhjertigt og jeg er klædt helt i sort og kun skoenes røde og gule farver bryder det hele en smule. Jeg finder en smule skygge under træerne ved vandkanten og hiver telefonen frem. Jeg får taget det obligatoriske billede fra løbeturen til at smide på Instagram. Det blev en selfie og bestemt ikke den bedste jeg har taget! En par triatleter, der har været ude og lufte deres våddragt kigger lidt imens jeg prøver at finde den rigtige vinkel på billede. Jeg smiler til dem og lader dem tænke sit. Inden jeg slukker telefonen, kan jeg se, at jeg har modtaget en mail. Jeg kender navnet med det samme, for hun er en af de danske, kvindelige løbere. Sådan en helt almindelig onsdag lige der, hvor Hasseris bliver til Mølholm, har jeg ualmindeligt svært ved at forstå, hvorfor hun har sendt en mail til mig!”

IMG_4515Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg ventede med at læse mailen til jeg kom hjem. Jeg kunne ikke lige helt overskue at tjekke min mail midt på en løbetur, så jeg luntede de sidste par kilometer hjem. Jeg spekulerede på den mail hele vejen hjem og var overbevist om, at når jeg kom hjem ville jeg have luret hvad den indeholdte, men jeg tog fejl. Da jeg stod i køkkenet måtte jeg først lige lave en hurtig prioritering af om jeg skulle læse mailen med det samme eller lige hapse den iskolde Pepsi Max jeg vidste stod i køleskabet! Jeg kan lige så godt være ærlig og indrømme at Pepsien vandt – men altså, det var en tæt afgørelse! Jeg tog en ordentlig slurk og fik naturligvis lidt ondt i maven med det samme – og hver gang det sker, sender jeg en lille tanke til Brian Holm, der har sagt at det er en dårlig, men forståelig vane, at profesionelle cykelryttere altid stiler direkte mod køleskabet for at få en kold cola, selvom det giver mavekramper efter at have kogt på cyklen en hel dag. Nå, det var lidt en sidespring men når det handler om Brian Holm, er det tilgiveligt! Jeg tog telefonen frem og fik læst mailen. Eller rettere sagt, jeg fik læst de første 10 linjer og troede så, at jeg havde læst hele mailen! Det var et flot tilbud om to fribilletter til et foredrag med Claus Hechmann i Slagelse den kommende lørdag, som hun ville tilbyde til mig efter at have læst om min begejstring for Hechmann-metoden her på bloggen.

IMG_4873

Jeg vidste med det samme, at jeg desværre ikke ville have mulighed for at deltage, hvilket naturligvis ærgrede mig, men sådan var det. Det var først da jeg læste mailen anden gang, at jeg opdagede, at jeg havde forhastet mig første gang jeg læste den. Jeg fik mig en gevaldig overraskelse, da jeg læser, hvad hun mere havde skrevet. Et overvældende tilbud om at blive tilknyttet Hechmann Running og samtidig skrive om mine oplevelser med dette på Instagram og her på bloggen. Helt uden at tænke over det, knytter jeg hænderne og udbryder “Yes!” uforholdsmæssigt højt i forhold til at jeg er alene hjemme. I samme øjeblik kigger jeg op og fanger mit eget blik i spejlet i gangen og kan konstatere, at jeg ligner en dreng på 7 år, der lige har åbnet en kæmpe julegave! “Så så, rolig nu” tænker jeg og får formuleret et nogenlunde sammenhængende svar til hende og skriver, at jeg naturligvis er meget interesseret i at repræsentere Hechmann Running. Siden da er der fulgt en lang mail-korrespondance med hende om stort og småt og alt mulig praktisk og måske er jeg så heldig, at jeg en dag får lov at hilse rigtigt på hende.

DCIM101GOPROGOPR0085.

Mit kendskab til Hechmann-metoden kan jeg takke Julie Carl for. I februar måned vandt jeg et startnummer til Copenhagen Marathon igennem hendes blog og så var jeg jo næsten forpligtet til at læse lidt med for ikke at virke som en kæmpe nasserøv! Det har jeg aldrig fortrudt for hun skriver nogle super spændende indlæg og er faktisk også blevet løbetræner i netop Hechmann Running. Hun skrev med stor begejstring om en bog, der hed “Løb som Eliten” af Claus Hechmann og det indlæg læste jeg et par gange. Så hentede jeg lidt mere information på nettet og i løbet af en uges tid, lykkedes det at snakke så meget om bogen at min kæreste til sidst købte bogen til mig. Hvis det var for at lukke munden på mig, slog det fuldstændig fejl! Siden da har jeg været solgt og hvis du har lyst til at læse lidt mere om filosofien bag Hechmann-metoden, har jeg skrevet et indlæg om det og ellers kan jeg kun anbefale at få fingrene i bogen!

Hechmann Running, som jeg er blevet ambassadør for, er en online løbeklub, som er stiftet af løbetræner Claus Hechmann. Claus Hechmann træner nogle af Danmarks bedste løbere og har nu stiftet denne løbeklub. Helt kort er Hechmann Running en online løbeklub for alle ambitiøse løbere, uanset niveau, der gerne vil forbedre sig på 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton. Det er for alle, der har lyst til at udvikle sig som løber ligegyldigt hvilket udgangspunkt man har. Et medlemskab koster blot 99 kr. om måneden og for den pris får du først og fremmest et personligt træningsprogram, udarbejdet af Claus Hechmann, der tager udgangspunkt i ens aktuelle niveau samt personlige målsætning. Derudover er der ubegrænset adgang til fællestræninger en lang række steder i landet. Til disse fællestræninger er der fokus på, at man kommer hjem med ny inspiration og gå-på-mod i forhold til løbetræningen. Det er muligt at få gode løbefif og se forskellige former for løbetræning såsom agility-træning og bakketræning. Du kan se et overblik over fællestræningerne her og der er flere steder på vej.

IMG_4859

Træningsfilosofien i Hechmann Running tager som sagt udgangspunkt i de principper, der er beskrevet i bogen “Løb som Eliten”. Det handler om at blive en hurtigere løber ved at løbe langsomt. Det er en varieret form for udholdenhedstræning med en samlet lav intensitet. Netop ordet “variation” er ret centralt, for det handler nemlig ikke om KUN, at løbe langsomt, men netop at opnå en meget varieret træning i forskellige træningstempi. Der er 9 forskellige og individuelle træningszoner, der kan findes ved enten at teste sig selv over to gange (læs mere her) eller ved at få udført en professionel løbetest hos Hechmann Running. Den 12/10 skal jeg til Slagelse og have udført en professionel løbetest hos Hechmann Running og derved få en præcist overblik over mine træningszoner. Det glæder jeg mig utrolig meget til og er spændt på at se, hvordan jeg ligger ift. min hidtidige træningstempi. Fremadrettet er planen, at jeg efter at have løbet halvmarathon i Skagen, skal starte på et marathon-grundtræningsprogram med 5-7 ugentlige træningspas, som jeg skal følge henover vinteren. Grunden til, at jeg først starter efter overstået halvmarathon er, at jeg pt. er igang med et konkurrence-forberedende program, som er specifikt rettet imod halvmarathon.

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til at arbejde kontinuerligt efter et personligt træningsprogram og til at gå endnu mere i dybden med principperne i Hechmann-metoden. Jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at gøre mig til en endnu bedre løber og i sidste ende er det målet. At blive bedre til at løbe og i sidste ende at blive den bedste version af mig selv. Hvis du har fået lyst og mod på selv at udvikle dig som løber ved hjælp af et personligt tilrettelagt program af en af Danmarks dygtigste løbetrænerne samt møde en masse andre seje og inspirerende løbere til fællestræninger over hele landet så klik her og meld dig i en Hechmann Running!


3 kommentarer

 • Pernille Hagen Larsen

  9. september 2015

  Hej Thomas! Tak for en fin og inspirerende blog fuld af god humor 😉 Ved du om der kommer fællestræninger i Aalborg i forbindelse med, at du er blevet Hechmann-ambassadør?
  Med venlige hilsner Pernille Larsen.

  Svar
  • 9000running

   9. september 2015

   Hej Pernille! Tak for de søde ord og fedt du læser med! Jeg ved ikke om eller hvornår der eventuelt kommer fællestræninger i Aalborg. Jeg krydser fingre for det og ved der er planer om at starte det i flere byer endnu. Jeg vil prøve at maile til Hechmann Running og høre ad! Btw… Hils Jesper 🙂

   Svar
 • Pingback: Lidt om Hechmann Running | 9000running

Skriv et svar