Lidt om skøre ritualer, god form og stjernestøv

“Jeg har gjort det et utal af gange og hver gang gør jeg det to gange! Altid to gange! Det er unødvendigt og grænsende til en besættelse, men det er som om det er nødvendigt at gøre det to gange for at være HELT sikker på de gode eller dårlige nyheder! Men hver eneste gang viser vægten det samme som første gang jeg står på den! Det er blevet et lille ritual, som hver gang skal udføres med samme præcision for at sikre mig, at alt går rigtigt til. Fødderne skal stå på den rigtige måde og vægten står samme sted på gulvet hver gang. Resultatet tager jeg til efterretning og prøver altid på ikke at lade det fylde alt for meget – det varierer lidt hvor godt det lykkes!”

Jeg siger det som det første! Så er det sagt! Så er det ude og så ved I det! Der skal ikke være hemmeligheder imellem os! Jeg har ikke tabt mig de sidste 2 uger. Det er noget lort! Jeg har heller ikke taget på, hvilket sådan set er ok, men følelsen over dette faktum kan ikke helt overskygge, at det stadig nager, at vægten har stået stille. Det gør målet om at veje under 90 kg. til Skagen Marathon lidt mere presset, men hul i det! Det betyder bare, at der skal arbejdes hårdere! På den ene side kan jeg ikke helt forstå, at der ikke er sket noget. Jeg har løbet flere kilometer i august måned end nogensinde før, været standhaftig med at cykle til og fra arbejde og været rimelig konsekvent i forhold til mad. Men måske skal forklaringen også findes i ordet “rimelig”. For selvom jeg har kørt hårdt og bevidst på i hverdagene, har der været et par weekender, hvor det har skredet lidt – eller faktisk er det ikke det rigtige ordvalg, for det har ikke skredet som sådan. Det ville indbefatte, at der var tale om en ubevidst proces og det er slet ikke tilfældet. Det var fuldt bevidst, i erkendelse af, at ethvert valg har en konsekvens, som jeg tidligere har skrevet. Den konsekvens kommer nu i form af hårdere arbejde, flere kilometer på landevejen (som var blevet løbet alligevel!) og en generel opstramning! Jeg er, som jeg har skrevet, ikke på kur (hvilket klinger en smule hult ovenpå de sidste par uger) men forsøger at være bevidst om at spise den mad min krop har godt af. Men det fungerer ikke for mig at leve en asketisk munke-tilværelse og en super velsmagende burger i Hamburg er ikke et cheat-meal eller et udtryk for at jeg faldt i. Det er et bevidst valg med fokus på, at det kræver noget af mig at vælge dette, når jeg har et mål om at smide flere kilo. Bum…! Så er det med vægten fortalt og ude af verden! Nu ved jeg det, I ved det og jeg ved, at I ved det… Det er sgu meget rart 🙂

IMG_4640
Sund mad – næsten hele august 😉

Som jeg skrev, så har jeg i august måned løbet flere kilometer end tidligere. Jeg har, for blot anden måned nogensinde, rundet 200 km. og efter en ekstremt svedig tur på et løbebånd i et lummert fitnessrum idag endte jeg på 220 km. I morgen står den vist bare på hvile, så denne måneds total er mere end godkendt. Mest af alt fordi det er lykkedes at lave en fornuftigt progression uden at mærke nogle gener i skinnebenet. Jeg har efterhånden nævnt mine skinneben utrolig mange gange i forhold til hvor spændende en kropsdel, det trods alt er og jeg tror ikke, at jeg komme til at skrive mere om det. Selv ovenpå en uge med 65 km. mærker jeg intet og det er i sig selv en ubeskrivelig følelse.

Nyt race-sæt!
Nyt race-sæt!

Jeg kan også mærke, at formen er på rette vej. De mange kilometer har gjort præcis det de skulle og jeg får hele tiden små indikationer på, at formen hele tiden bliver bedre. Pulsen bliver lavere, mit VO2-max er steget en smule i løbet af august og der er generelt bare overskud ved langt de fleste træningspas. Det sparker i den grad til motivationen og jeg har har flere gange indlagt en ekstra restitutionstur for lige at røre benene og er flere gange endt på 5 ugentlige pas. De næste uger bliver der bygget endnu mere op frem mod Skagen Marathon, hvor jeg skal løbe den halve distance. Der bliver bygget 2 ugentlige interval-pas på og planen er at ligge imellem 50-60 km. hver uge. Nogle dage er jeg optimistisk mht. at lave PR i Skagen og andre dage fortryder jeg, at jeg sagde det højt, selvom det er præcis sådan det skal være – så ved jeg at jeg er på rette vej.

IMG_4653
Intervaller og sjov!

Ellers er det, der har fyldt rigtig meget i den seneste tid, at jeg var været så heldig og priviligeret, at Hechmann Running har spurgt om jeg vil være ambassadør for denne online løbeklub i det kommende år. Det var en fed fornemmelse, at komme hjem fra en varm løbetur langs fjorden og finde en mail fra Anna Baumeister, der arbejder hos Hechmann Running og blive en smule star-struck på en helt almindelig onsdag over en mail fra en af Danmarks bedste løbere! Det var naturligvis en nem beslutning at sige tak til dette tilbud. Jeg skal i oktober til Slagelse og have lavet en professionel løbetest af Claus Hechmann, der har skrevet bogen “Løb som Eliten“, som jeg har skrevet positivt om i et tidligere indlæg. Derefter vil jeg på baggrund af denne test få tilrettelagt et personligt træningsprogram, som jeg skal følge. Samtidig vil jeg løbende skrive om mine erfaringer med Hechmann Running og min træning her på bloggen. I et af de kommende indlæg vil jeg skrive mere indgående om Hechmann Running, men hvis I er nysgerrige kan I gå ind på deres hjemmeside og læse meget mere!

Hechmann Running

Jeg er sindsygt stolt og selvom min mor måske overvurderede, hvad jeg skulle fortælle, da jeg ringede og sagde, at jeg havde en god nyhed, så kan jeg slet ikke vente til at komme igang og gå endnu mere i dybden med den måde at løbe på, som jeg har taget til mig i løbet af det sidste halve år og som har revolutioneret min tilgang til at løbe! Jeg glæder mig til at skrive om det. Jeg glæder mig til at blive en bedre løber og i sidste ende arbejde på at blive en bedre version af mig selv – og ritualet med vægten tror jeg, at jeg holder fast i lidt endnu!


En kommentar

 • Jane Pedersen

  30. august 2015

  Jeg synes det er helt vildt, så langt du er kommet. Jeg bliver helt svedt at at læse om din fremgang og commitment 😉 Ville så gerne være i dine sko…ikke mindst have dine skinneben…shit de tager langsomt løberlivet af mig 🙁 Men jeg vil som du, kæmpe for det er fedt at løbe og jeg elsker det 😉
  Har løbet i godt 1 år ( som i nybegynder..) og har endnu ikke set et resultat på vægten..har samme små OCD tricks, som du.., men jeg kan mærke hvordan det at løbe har formet musklerne, og kiloerne sidder anderledes..;) Ville dog være rart hvis de også bare kunne forsvinde i den blå luft, så jeg kunne blive hurtigere og bedre løber 😉
  Tillykke med ambassadør
  stillingen;)

  Svar

Skriv et svar