Lidt om at vælge musik og endelig løbe igen

“Musikken er vigtig idag! Alt skal være rigtigt! Jeg scroller igennem min playliste for at finde det helt rigtige soundtrack. Jeg har allerede brugt lang tid på at vælge den helt rigtige løbetrøje fra skuffen. Jeg måtte tage den venstre strømpe af igen fordi den ikke sad helt som den skulle. Intet er overladt til tilfældighederne idag! Det SKAL gå godt! Jeg udelukker med det samme både og Pharrell. Hvad med Lana del Rey? Heller ikke idag! Jeg ender med at skrue godt op for Ukendt Kunstner, selvom de kun er til interval-ture, men idag er en undtagelse! Jeg har egentlig ikke været væk men har en stærk følelse af at JEG ER TILBAGE!”

IMG_3290.PNG I februar måned fik jeg bogen “Løb som Eliten” af Claus Hechmann i gave af min kæreste! Jeg stiftede bekendtskab med bogen på Julie Carls blog og jeg har vendt denne tilgang til træning flere gange med Hasse, som har opnået en kæmpe udvikling ved at træne på denne måde. Bogen er i løbet af de sidste 4 måneder blevet et af mine vigtigste træningsredskaber på højde med min løbesko! Bogen giver en videnskabelig indsigt i selve trænings-metoden og mantraet om “at man kommer til at løbe hurtigere af at løbe langsomt” og har udførlige programmer at træne efter. Jeg vil i et af de kommende indlæg skrive mere om netop denne måde at træne på og mine hidtidige erfaringer med dette.

Langsomt løb eller ej! Faktum er, at jeg pt. har løbet sølle 11 km. i juni måned og at pace ikke lige var noget, der fyldte i hovedet, da jeg løb de to ture men derimod var mine tanker konstant på mit venstre skinneben, der har drillet mig i et par måneder og som jeg har skrevet om i et tidligere indlæg! Jeg har aldrig været og bliver nok heller aldrig verdens hurtigste løber og det er OK! Jeg ved, at jeg kan blive hurtigere end jeg løber nu og tror på at det kommer til at lykkes ved hjælp af Hechmann-metoden og i takt med at jeg smider nogle flere kilo. Jeg har flere mål inde i hovedet omkring både halvmarathon og marathon. Først og fremmest er målet at sætte ny PR til oktober på halvmarathon i Skagen. Nærmere bestemt er målet en tid under 1.40 med et pace på 4.42 min/km. Det bliver hårdt men jeg tror på det! Samtidig er der et parallelt mål om at veje under 90 kg. til den tid, hvilket vil gøre det nemmere at opnå dette mål. Jeg startede på 97 kg. for 4 uger siden og da jeg stod på vægten i morges sagde den 93,8 – næsten halvvejs! Det gav motivationen et kæmpe spark i røven til at fortsætte… som om der var en anden vej! Og samtidig slutter det ikke ved 90 kg…. Der er masser af kilo, der må forberede sig på at forlade mit korpus efter alt for mange års ophold – de første 22 kg er væk og resten skal samme vej!

Pausen med skinnebensbetændelse er (forhåbentlig) ved at være slut. Jeg er tilbage i mine løbesko og jeg løb 5 km. i mandags i roligt tempo og kunne efterfølgende ikke mærke andet i benet end en smule ømhed og generelt stor fremgang ift. kort efter marathon. Turen foregik med 1 km. løb ad gangen afbrudt af en kort gå-pause, hvor jeg hele tiden mærkede efter en reaktion fra benet. Idag har jeg løbet 6 km. uden pause. Stadig i et roligt tempo og uden at presse benet til at starte med og med stigende intensitet, hvor jeg sluttede af i pace 4.55 på de sidste to kilometer. Og benene har det, i skrivende stund, stadig fint. De er blevet rullet igennem med min foam roller og udsat det for kulde/varme behandling! Derudover lander der forhåbentlig snart en ny gadget i hjemmet som forhåbentlig kan hjælpe til at modvirke både skinnebensbetændelse og massere ømme muskler, nemlig en infrarød varmelampe! IMG_3287 Jeg fik tippet af Mikkel på Instagram og han har været særdeles hjælpsom med både link til den rette lampe og masser af tips og info. Det ligner en no-brainer og den skal bare bestilles! Når den er ankommet til Aalborg vil jeg naturligvis skrive meget mere om mine erfaringer med den. Lige nu er det bare fedt at have to løbeture i benene i denne uge. Måske bliver det til en rolig tur i weekenden og ellers er der lagt op til en klassiker på tirsdag: Reunion-løb med Henrik, når vi besøger ham og hans kone Lena i Allerød i næste uge! IMG_3291 Planen fremadrettet er fortsat små ture på 5-8 km og så masser af core-træning! Jeg har fået lavet et program med masser af dynamiske core-øvelser og selvom jeg ikke er verdens største fan af hjemmetræning er der ingen undskyldning denne gang! Det koster at blive en bedre løber og det kræver disciplin! Stram op Thomas!


2 kommentarer

 • janebirkenielsen

  26. juni 2015

  Håber det bliver en rigtig god tur du får løbet 🙂 Jeg glæder mig til at følge med omkring Hechmanns metoder…….jeg er jo i forvejen en langsom løber 😀 Hechmann kommer forøvrigt til Skagen og holder foredrag dagen før Skagen Marathon, men det ved du sikkert allerede. Jeg overvejer om jeg skal tilmelde mig ½marathon i Skagen da jeg har hørt meget godt om netop det løb 🙂

  Svar
  • 9000running

   26. juni 2015

   Ja, jeg så godt at han holder foredrag deroppe dagen i forvejen… Håber det kan lade sig gøre at komme med! Synes løbet i Skagen er rigtig fint. Det er flot og forblæst men man skal indstille sig på at der er nogle steder på ruten hvor man bare er sig selv!

   Svar

Skriv et svar